Obuka za TOPLU i HLADNU depilaciju

14,990.00 din

Kontakt

Obuka za TOPLU i HLADNU depilaciju

Depilacija voskom je proces uklanjanja dlačica iz kože primenom topljenog voska koji se nanosi na kožu i zatim se uklanja brzim pokretom ruke. Prednosti depilacije voskom su da dlačice ostaju uklonjene duže vreme nego kod brijanja, a kada dlačice ponovno narastu, često su tanje i slabije. Takođe, kada se depilacija voskom izvodi redovno, dlačice se mogu smanjiti u količini i gustini.

Pre depilacije voskom, preporučuje se tuširanje i piling, kako bi se uklonile nečistoće i mrtve ćelije s kože. Takođe, koža ne bi smela biti previše suha ili masna. Nakon postupka, kožu treba umiriti i hidrirati losionom ili kremom.
Topla i hladna depilacija su dve različite metode uklanjanja neželjenih dlačica s kože. Glavna razlika između je u načinu primene i učinku na koži.

Topla depilacija se obično radi s voskom koji se zagrejava na odgovarajućoj temperaturi i nanosi na kožu u smeru rasta dlačica. Kada se vosak ohladi i stvrdne, uklanja se brzim pokretom u suprotnom smeru od rasta dlačica. Topla depilacija je učinkovitija od hladne depilacije jer se vosak priljubljuje uz kožu i uklanja dlačice s korenom. Međutim, postupak je malo bolniji i može biti neugodan za osobe sa osetljivom kožom.

Hladna depilacija se obično radi s trakama koje su prekrivene voskom. Trake se nanose na kožu u smeru rasta dlačica i uklanjaju se brzim pokretom u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Hladna depilacija je manje bolna od tople depilacije, ali nije toliko učinkovita jer često ne uklanja dlačice s korenom. Međutim, mnogo se češće praktikuje, jer je mogu koristiti osobe sa osetljivim kapilarima i proširenim venama.

ŠTA ĆETE NAUČITI NA OBUCI:

Topla depilacija:

Priprema kože – pre depilacije, koža treba biti čista i suva. Nanesite malo talka na područje koje će biti depilirano kako bi se smanjilo trenje kože.

Zagrevanje voska – otopite vosak na odgovarajućoj temperaturi i pazite da se ne pregreje.

Nanesite vosak – nanesite vosak u smeru rasta dlačica i ravnomerno ga rasporedite preko područja koje želite depilirati. Držite kožu zategnutu i pričekajte nekoliko sekundi dok se vosak ne ohladi i stvrdne.

Uklanjanje voska – držite kožu zategnutu i uklonite vosak u suprotnom smeru od rasta dlačica.

Hladna depilacija:

Priprema kože – koža takođe treba biti čista i suva pre hladne depilacije. Nanesite malo talka kako bi se smanjilo trenje kože.

Nanesite traku – nanesite traku u smeru rasta dlačica i pritisnite je čvrsto uz kožu.
Uklanjanje trake – držite kožu zategnutu i uklonite traku u suprotnom smjerue od rasta dlačica.

Preporučuje se da se nakon depilacije uvek nanese hidratantna krema kako bi se umirila koža.

Obuka obuhvata:

  • uvodni i teorijski deo (građa dlake, tipovi dlake, dezinfekcija i sterilizacija…)
  • praktičnu demonstraciju od strane edukatora (postupak rada sa toplim i hladnim voskom)
  • praktičan rad na modelu (model može biti obezbeđen od strane edukativnog centra ili ukoliko polaznik želi, može povesti svog modela)

Nakon kursa dobijate:

  • sertifikat o završenoj obuci
  • skriptu
  • online podršku

Mesto i vreme održavanja:

Mesto održavanja Beograd. Termin se određuje u dogovoru sa edukativnim centrom.

Obuka traje 1 dan (3-4h)

Napomena:

Modele za masažu obezbeđuje škola, ali možete dovesti i svog modela.

*Obavezna je uplata avansa na račun edukativnog centra radi rezervacije mesta i termina.