Obuka za tretman VOĆNIM KISELINAMA

Obuka za tretman VOĆNIM KISELINAMA

Od 9,990.00 din

Kontakt

Obuka za tretman VOĆNIM KISELINAMA

– individualna obuka –

Voćne kiseline su godinama vrlo popularan tretman za kožu, jer poboljšavaju teksturu i tonus kože, smanjuju bore i ublažavaju tamne mrlje, i redukciju akni, bubuljica i mitisera. Međutim, kao i svi tretmani, važno je naučiti kako pravilno primeniti tretman, kako bi dobili najbolje rezultate i izbegli moguće negativne posledice. Drugačije ih nazivamo alfa hidroksi, skraćeno AHA kiseline za lice.

Pre nego što krenemo s obukom, važno je napomenuti da su voćne kiseline vrlo moćni i neretko agresivni sastojci koji mogu biti iritantni za osetljivu kožu. Stoga, ako klijent ima osetljivu kožu, preporučite mu da se posavetuje sa dermatologom pre tretmana.

ŠTA ĆETE NAUČITI :

Priprema kože

Pre nego što se počne sa primenom voćnih kiselina, važno je pripremiti kožu. Očistite kožu nežnim čistačem i osušite je. Nemojte koristiti tonik koji sadrži alkohol, jer može iritirati kožu.

Primena voćnih kiselina

Postoji nekoliko različitih vrsta voćnih kiselina koje se koriste u tretmanima za lice, uključujući glikolnu, salicilnu, mlečnu, limunsku kiselinu… Pre primene, naravno morate znati koja kiselina ima koju namenu i na kakvom tipu kože se primenjuje.

Primera radi, jabučna i limunska kiselina se najčešće koriste za ujednačavanje tena i uklanjanje hiperpigmentacija na koži lica. Značajan efekat postižu i kada se koriste za uklanjanje izraženih bora.
Bademova kiselina je nešto nežnija od ostalih vrsta voćnih kiselina, pa se često preporučuje za osetljivu i problematičnu kožu lica. Vinska kiselina najčešće dopunjuje dejstvo ostalih voćnih kiselina. Glikolna kiselina je jedna od najupotrebljivanijih voćnih kiselina, jer zahvaljujući njoj možete da se rešite bubuljica, ožiljaka od bubuljica, pigmentacija… Odlično se kombinuje sa mlečnom kiselinom, pa ćete ih često naći zajedno u preparatima za negu lica. Mlečna kiselina se preporučuje za negu suve, isperutane kože lica. Efikasno uklanja sve nečistoće sa površine kože i ublažava bore, ostavljajući za sobom tanak sloj masnog filma.

Voćne kiseline treba nanositi u tankom sloju na celo lice ili samo na problematična područja. Ne nanosi se previše proizvoda jer to može iritirati kožu. Kiselina se ostavi na koži, obično između pet i 15 minuta, zavisi sve od kiseline i problematike kože.

Neutralizacija i ispiranje

Nakon što je kiselina ostavljena na koži, potrebno je neutralizirati i isprati. Neutralizator se nanosi na kožu i ostavlja se na njoj nekoliko minuta kako bi neutralizirao kiselinu. Nakon toga, koža se ispira hladnom vodom.

Hidratacija

Nakon tretmana voćnim kiselinama, važno je hidrirati kožu odgovarajućom kremom kako bi se sprečilo sušenje kože i iritacija.

Zaštita od sunca

Voćne kiseline mogu povećati osetljivost kože na sunce, stoga je vrlo važno koristiti zaštitni faktor SPF 30 ili veći kako bi se zaštitili od UV zraka.

Obuka obuhvata:

 • Detaljan teoretski i praktični opis rada na samom aparatu
 • Praktičan rad na modelu
 • Osnovni serumi i preparati koji se koriste
 • Indikacije i kontraindikacije
 • Higijenske i tehničke karakteristike

Obuka sa OPREMOM obuhvata:

 • detaljnu obuku korišćenja voćnih kiselina
 • profesionalnu kozmetiku (calming extreme cleansing oil 300ml),
 • dermoprotector pena 200ml,
 • balancing hydra global losion 500ml,
 • 3 različite voćne kiseline

Mesto i vreme održavanja:

Mesto održavanja Beograd. Termin se određuje u dogovoru sa edukativnim centrom.

Obuka traje 1 dan, 3-4 školskih časova + online podrška nakon završene obuke.

Nakon kursa dobijate:

 • Skriptu
 • Sertifikat o završenoj obuci
 • Online podršku za sve nedoumice tokom rada

Napomena:

Modele za masažu obezbeđuje škola, ali možete dovesti i svog modela.

Obavezna je uplata avansa na račun edukativnog centra radi rezervacije mesta i termina.