Obuka za FITOPILING tretman

Obuka za FITOPILING tretman

Od 17,990.00 din

Kontakt

Obuka za FITOPILING tretman

– individualna obuka –

Fitopiling za lice je kozmetički tretman koji koristi prirodne biljne ekstrakte i sastojke kako bi se poboljšao izgled i tekstura kože lica. Ovaj tretman je namenjen da dubinski očisti, hidrira i osveži kožu, istovremeno pružajući hranljive sastojke koji podržavaju zdravlje kože.

Konkretno, ovaj tretman pomaže u rešavanju problema kao što su akne, hiperkeratoze (zadebljanje površinskog sloja kože), neravna tekstura kože, hiperpigmentacije, masna koža sa proširenim porama, ožiljci i fleke od bubuljica, kao i detoksikacija kože.

Fitopiling se sastoji od mešavine morskih i slatkovodnih algi, fitoplanktona, ekstrakata lekovitog bilja i silikatnih iglica slatkovodnog sunđera Spongilla, koji ima snažno antiseborejno dejstvo, što znači da normalizuje lučenje sebuma i dubinski čisti pore.

Evo nekoliko ključnih koraka u fitopilingu za lice:

Čišćenje kože: Prvi korak u tretmanu fitopilinga je temeljno čišćenje kože lica kako bi se uklonile nečistoće, višak sebuma i ostatci šminke. Ovo se obično radi uz pomoć blagog čistača koji odgovara tipu kože.
Piling: Nakon čišćenja, sledi piling kože lica. Fitopiling koristi biljne ekstrakte i enzime koji blago uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože. To pomaže u oslobađanju pora, poboljšava teksturu kože i podstiče obnavljanje ćelija.
Maska: Nakon pilinga, nanosi se biljna maska na lice. Ove maske često sadrže hranljive sastojke kao što su biljni ekstrakti, vitamini i antioksidanti. One hidriraju kožu, umiruju iritacije i doprinose zdravom sjaju kože.
Masaža lica: Fitopiling često uključuje i masažu lica kako bi se poboljšala cirkulacija i opuštanje kože. Masaža se obično vrši uz pomoć prirodnih ulja ili kreme, koristeći blage pokrete.
Završni koraci: Nakon masaže, tretman se završava nanošenjem hidratantne kreme ili seruma koji odgovara potrebama kože. Ovi proizvodi pomažu da se očuva hidratacija i stvore zaštitni sloj na koži.

Fitopiling ima resorbujuće lekovito dejstvo na oštećena tkiva. Prilikom primene, oslobađaju se biološki aktivne supstance poput histamina i prostaglandina, koje doprinose zarastanju oštećenog tkiva, resorpciji ožiljaka i zadebljanja, jačaju imunitet i poboljšavaju zaštitnu funkciju kože. Ekstrakti bokvice, kalendule i hajdučke trave takođe ubrzavaju proces zarastanja, deluju protivupalno, antibaktericidno i podstiču regeneraciju kože.

Tokom tretmana, može se primetiti povišena temperatura kože i crvenilo, zbog povećanog dotoka krvi na tretiranoj regiji. Ovo je očekivana i pozitivna reakcija na fitopiling. Klijent može osetiti blago bockanje tokom nanošenja pilinga, koje može trajati nekoliko sati nakon tretmana. Osećaj se pojačava pri dodiru sa tretiranim područjima.

Nakon tretmana, osim blagog bockanja, mogu se primetiti sledeće promene:

 • U prvih 24 sata, koža može blago do umereno crveneti
 • Nakon 24-48 sati, koža postaje zategnuta i tamnija, slično kao nakon izlaganja suncu
 • Između 48-72 sata, formira se tanka opna koja se obično ljušti nakon trećeg dana
 • U periodu od 72-96 sati, dolazi do perutanja kože, koje obično traje do četvrtog dana. Period regeneracije kože može varirati u zavisnosti od debljine epiderma i stepena masnoće kože. U većini slučajeva, oporavak je brz i lako podnošljiv.

Važno je napomenuti da je svaki tretman individualan, pa se mogućnosti i efekti mogu razlikovati kod različitih osoba, a efekat i dubina delovanja pilinga zavisi od rada kozmeticara.

Obuka obuhvata:

 • uvodni i teorijski deo
 • praktičnu demonstraciju od strane edukatora
 • praktičan rad na modelu
 • online podršku edukatora i nakon završene obuke

Nakon obuke dobijate:

 • sertifikat
 • skriptu
 • online podršku

Mesto i vreme održavanja:

Mesto održavanja Beograd. Termin se određuje u dogovoru sa edukativnim centrom.

Obuka traje 1 dan, 5-6 školskih časova + online podrška nakon završene obuke.

Napomena:

Obavezno poznavanje osnovnih kozmetičkih tretmana i procedura ili završena srednja medicinska škola.

Modele za masažu obezbeđuje škola, ali možete dovesti i svog modela.

Obavezna je uplata avansa na račun edukativnog centra radi rezervacije mesta i termina.

Pogledajte video za ovu obuku OVDE

Cena 145€ bez materijala, 360€ sa materijalom