Kurs latino i standard plesa

4,500.00 din

Kontakt

Kurs latino i standard plesa

Od davnina je ples išao u korak sa razvojem čoveka kao najstariji način komunikacije, a stotine vrste plesova pričaju priču za sebe, sa svojom istorijom i evolucijom.

Plesni pokret je bio i ostao toliko bitan zato što ima društveni karakter, obogaćuje život i donosi radost, deo je opšteg vaspitanja i pozitivno utiče kako na telo, tako na duh i um.

Ukoliko želite da se bavite nekom fizičkom aktivnošću koja će vam doneti maksimalno pozitivan učinak, ples je jedan od najboljih mogućih izbora.

Pored brojnih vrsta plesova čini se da su i dalje najpopularniji latinoamerički i standard plesovi, a šou programi poput ”Plesa sa zvezdama” su ”naterali” svet da se mnogo više počne zanimati za ovu vrstu umetnosti.

Latinoamerički plesovi očaravaju svojom emotivnošću i energijom, brzim tempom, vrtoglavim okretima, lepršavom stilu i strastvenom zanosu. Pet osnovnih latinoameričkih plesova su: ča-ča-ča, rumba, samba, paso doble, džajv.

Standardni stil plesanja, poznat i kao ples u dvorani ili balski, predstavlja bezvremensku romantiku partnerskog plesa.

Kombinacija muzike i usklađenih koraka koji se izvode u zatvorenom držanju čini standardne plesove u isti mah i elegantnim i formalnim.

Standardni plesovi obuhvataju pet plesnih stilova: spori Engleski valcer (Slow Waltz), tango, bečki valcer (Viennese Waltz), sloufoks (Slow Fox) i kvikstep (Quick Step).

O školi:

Plesna škola You Dance postoji još od 2002.-ge godine, a operativni trener sportskog plesa, Jovica Martinović se plesom bavi još od kraja 80tih godina. Cilj i moto same škole jeste da osposobi svakoga da u što kraćem roku zapleše sa bilo kojim partnerom/partnerkom.

U plesnoj školi You Dance možete naučiti sve vrste latino i standard plesova, ali uz njih se uče i trenutno najpopularniji karipski latino plesovi (Salsa, Bachata, Kizomba, Merengue), sirtaki, swing, disco, latinos…

  • Na početnom nivou ćete savladati osnovne korake valcera, fokstrota, rumbe, ča-ča, salse, baćate i diska.
  • Na srednjem nivou se usavršavaju koreografije naučenih plesova i pored njih učite korake sambe, kizombe, džajva i tanga (klasični tango).
  • Na višem nivou na naučene plesove dodajemo: paso doble, slowfoks, argentinski tango, swing.

Između pomenutih plesova se ubacuje učenje manje popularnih plesova poput sirtakija.

Mesto i trajanje:

Mesto održavanja: Beograd, Dorćol, Dobračina 30b; mogućnost online časova.

Vreme trajanja: Jedan nivo traje TRI meseca.

Napomena

*Svi se mogu baviti plesom bez obzira na uzrast i fizička ograničenja.